5 bäst betalda atleterna i världen

Den 12 maj 2021 publicerade Forbes sin lista över de bäst betalda idrottarna i världen för 2021, där de allra bästa betalda atleterna inom idrottsbranschen anges baserat på deras inkomster från prispengar, löner, bonusar och sponsring under de senaste 12 månaderna (mellan den 1 maj 2020 och maj 2021).

Även om pandemin har orsakat förödelse inom idrotten och många stora evenemang har ställts in eller skjutits upp, visar rapporten att de tio bäst betalda idrottarna har tagit hem bruttointäkter före skatt på 1,05 miljarder US-dollar under det senaste året, vilket är 28 procent mer än 2020 års topplönare.

I år toppar MMA-fightern Conor McGregor listan med 180 miljoner US-dollar i totala inkomster, och går därmed förbi de två fotbollslegendarerna Lionel Messi (nr 2) och Cristiano Ronaldo (nr 3), som konsekvent har toppat listan under de senaste åren. Läs vidare för att upptäcka hela listan och ta reda på hur mycket superstjärnorna tjänar.

Connor McGregor är 2021 års bäst betalda idrottare
MMA-fightern Connor McGregor toppar listan med hela 180 miljoner dollar som han tjänar 2021. Enligt McGregor har detta varit på gång länge, som 2016 skamligt skrytade till fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo att han en dag skulle gå om honom som idrottens bäst betalda stjärna.

De långvariga fotbollsrivalerna Lionel Messi och Cristiano Ronaldo kämpade ännu en gång om andraplatsen och Messi vann med 130 miljoner dollar. Ronaldo hade dock ett övertag när det gäller inkomster utanför planen, som stod för 50 miljoner dollar av hans totalt 120 miljoner dollar.

Den högsta intjäningen inom amerikansk fotboll hade Dallas Cowboys quarterback Dak Prescott som tjänade 97,5 miljoner dollar 2020. I mars 2021 skrev Prescott på en fyraårig kontraktsförlängning på 160 miljoner dollar med Cowboys, med en signeringsbonus på 66 miljoner dollar.

På en femte plats hittar vi NBA-proffset Lebron James som fick nöja sig med att plocka hem $96.5 million under 2021.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*